Sommer er lig med fester, traditioner og hyggeligt samvær med venner og familie. Med sommeren følger der nemlig en helt særlig stemning, hvor solen og det lune vejr i den grad inviterer til grillhygge, smukke sommerborde og fest under åben himmel. Står du og skal holde et arrangement over sommeren eller en havefest, så læs med her for at få inspiration til, hvordan du kan pynte smukt op og holde en fest, du og dine gæster sent vil glemme.

Vælg den rette bordopdækning

Blot fordi festen foregår udenfor, behøver det ikke betyde, at man skal dække op med plastikkrus og –tallerkner. Flyt i stedet borddækningen ud på havebordet, og vær ikke bange for at bruge det samme stel og service udenfor som indenfor. Udnyt gerne den naturlige udendørs stemning, der er i haven, ved at dække op i en rustik naturstil, men eksperimenter også gerne med farver og festlige indslag. Holder du en temafest, kan borddækningen være med til at understrege temaet, og ellers må borddækningen gerne være personlig og sige noget om dig som person.

Brug naturen som pynt

Når festen foregår udenfor, er det næsten synd ikke at benytte dele af naturen som pynt på festbordet. Har du smukke blomster i haven, kan du placere dem forskudt i enkle små glasvaser på bordet, og ellers kan du benytte grene og blade, som løber hen ad bordet. Naturen er den perfekte pynt til en havefest, så udnyt de gratis muligheder, du har i din have, og tøv ikke med at være kreativ i dagens anledning.

Skab fest og farver

Er du mere til fest og farver, så er en havefest også den perfekte undskyldning for at gå all in på pynt og farver. Integrer gerne hele haven, når du pynter op til fest, for så opfordrer du også til, at dine gæster bruger hele haven til at more sig i. Træer og buske er perfekte steder at hænge vimpler og guirlander op i, og ellers kan lanterner og lyskæder være med til at skabe en farverig og festlig stemning, der samtidig kan give en hyggelig belysning, når mørket senere falder på. Hos Brøndsholm kan du finde det helt rigtige pynt og dekoration til din havefest.

Giv dine gæster en god oplevelse

Der er ingen rigtig måde at holde en god fest på, og det er derfor også vigtigt, at du afgør forinden, hvilken slags fest du ønsker at holde. Skal stemningen være uhøjtidelig og afslappet, så skal pynten også gerne være derefter. Stiler du modsat efter at holde en mere traditionel og formel fest, så sørg for, at dette også går igen i pynten. Når rammerne for din havefest derefter er på plads, kan du begynde at koncentrere dig om dine gæster og sørge for, at de får en god oplevelse. Forkæl dem eventuelt med lækre sommerdrinks, eller arranger et underholdende spil vikingespil eller kroket ude i haven. Det er dig, som kender dine gæster bedst, så du ved helt sikkert, hvad de ville være mest friske på.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.