Det er på mange måder fantastisk at bo i hus, uanset om man er ejer eller lejer. Desværre kan mange nikke genkendende til, at forbruget, ikke mindst varmeforbruget, kan være højt. Er du også ved at være godt træt af de høje varmeregninger, så synes vi, at du skal tage affære. I artiklen vil du blive præsenteret for nogle gode idéer til at reducere dit varmeforbrug – løsningen er bl.a. efterisolering. Mere om dette i de kommende afsnit.

Få udskiftet de gamle og utætte vinduer

Gamle og utætte vinduer er den perfekte opskrift på et højt varmeforbrug – en opskrift, som du bør gå langt udenom.

Er vinduerne både slidte og utætte, så vil det ikke kun påvirke forbruget, men også indeklimaet, negativt. I sidste ende kan det få sundhedsmæssige konsekvenser, da der hurtigt kan opstå bl.a. skimmelsvamp.

Af ovenstående grunde anbefaler vi, at du hurtigst muligt får skiftet de gamle vinduer ud med nogle nye og energirigtige af slagsen. I nogle tilfælde er det tilstrækkeligt at udskifte ruderne.

Det er svært at sige, hvor mange penge du kan spare via denne forbedring, men det er sjældent småpenge. Den årlige besparelse afhænger bl.a. af vinduernes stand og ikke mindst din opvarmningsform.

Giv loftet en isoleringsoverhaling

Foruden at få skiftet de gamle vinduer, så er der også rigtig god idé i at efterisolere loftet. Det er nemlig en kendsgerning, at en stor del af varmetabet sker via loftet. Det hænger helt naturligt sammen med, at varmen stiger opad.

Er det nuværende isoleringslag meget tyndt eller ikkeeksisterende, så kan det i næsten alle tilfælde betale sig at investere i loftisolering. Flere forhold skal dog undersøges og gennemgås, inden isoleringsarbejdet kan sættes i gang.

Hos boligi.dk kan du læse om, hvilke muligheder der er for efterisolering af dit hus.

Ekstra tip: Gør brug af automatisk varmeregulering

I vores moderne verden er det naturligvis også muligt at benytte sig af automatisk varmeregulering. Det kan lade sig gøre via smarte termostater til dine radiatorer, der automatisk kan styres via en app. Via disse apps kan du f.eks. angive, at radiatorerne kun skal varme, når du er hjemme.

Med afsæt i din typiske arbejdsuge kan du f.eks. vælge, at temperaturen skal sænkes til 18 grader fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 8-16, når du alligevel er på arbejde. På alle andre tidspunkter skal temperaturen være 22 grader.

Med de fleste apps er det muligt at indstille temperaturen for hvert rum. Du kan altså vælge, at der f.eks. skal være 20 grader i soveværelset, 23 grader i stuen og 22 grader på badeværelset. Gør du det, er det dog vigtigt, at du holder dørene lukket.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.