Skal lejligheden eller huset have en opgradering? Drømmer du om at give hjemmet et nyt pift og foretage nogle renoveringer i hjemmet, så kan du gøre det i flere forskellige prisklasser – fra den store opgradering til de mindre, men som stadig vil kunne ses og mærkes. Og selvom det er blevet billigere at ansøge om et rentefrit lån, så behøver du slet ikke gældsætte dig for at få et nyt og mere moderne hjem. Herunder får du et par gode råd med på vejen.

Køkkenrenovering

Indrømmet. En køkkenrenovering er ikke ligefrem den billigste, men du kan faktisk give dit hjem et helt nyt liv for ganske få penge. Nogle af de ting, som kan ændre udseendet på dit køkken, er blandt andet grebene på køkkenlågerne og bordpladen. Er køkkenelementerne af høj kvalitet, så kan du faktisk også bare nøjes med at skifte køkkenlågerne ud med en anden farve og i nogle andre elementer. Det er sådanne ting, der giver hjemmet en helt ny identitet.

Skift badeværelsesmøblerne ud

Ligesom med køkkenet, så kan badeværelset også være et af de rum, der kan trænge til en renovering. Og det kan faktisk også gøres ret billigt, for er fliser og vægge relativt neutrale og stilrene, så kan du nøjes med at skifte nogle af de mindre elementer ud. Det kan for eksempel være køkkenvask og underskabet, der bliver skiftet ud i nogle andre farver. Armaturet – både ved vasken og i bruseren – kan du fordelagtigt også skifte ud – uden det koster dig en bondegård.

Tid til nye farver

Har du hvide vægge i hele huset? Så kan du give hjemmet et friskt pust ved at male væggene i en helt anden farve. Lyse pastelfarver er en diskret måde at ændre på husets identitet, men er du modig, kan du også male enkelte vægge i en mørkere og varmere farve. Du kan eventuelt overveje at skifte sofaen ud med en farve, der står i kontrast til væggen. Det kunne for eksempel være en lys sofa til en mørkegrøn væg eller en mørk sofa til en lys pastelfarvet væg. Mulighederne er mange, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Gulvslibning: Giv gulvet nyt liv

Ser gulvet noget træt ud efter adskillige års slid? Så er en gulvafslibning en oplagt mulighed for at pifte hjemmet op. Gulvet har en ret dominerende rolle i hjemmet, og det er virkelig her, du kan ændre på hjemmets identitet. En frisk gulvafslibning med en anden overfladebehandling vil derfor kunne give dit hjem et helt nyt liv. Er du modig, kan du også overveje at male gulvet i en lys farve, som står i kontrast til dine vægge.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.