Der er én ting, alle boligejere frygter, og det er lyden af små trippende fødder på loftet eller bag væggene. Når først rotterne har indtaget huset, kan de være svære at komme af med igen. De formerer sig lynhurtigt, de er ofte lidt for store til, at katten kan tage dem, og så er de også intelligente dyr. Det betyder, at klassiske klapfælder som regel vil være ret ineffektive, når det kommer til rottebekæmpelse. Men hvad gør man så? Læs med her og find svaret.

Blokér alle indgange

Når du som husejer oplever, at rotterne pludselig gør deres indtog, tyder det på et brud i kloaknettet. Det skal repareres, og det kan faktisk ikke gå hurtigt nok. Derfor skal du have fat i professionelle, som kan hjælpe dig med dine problemer med rotter.

Først og fremmest skal der laves en inspektion af kloaknettet, så det bliver synligt, hvor bruddet er. På den måde bliver det slået fast, hvor rotterne kommer fra, og så handler det efterfølgende om at stoppe indflytningen.

Fagfolk udbedrer skaden, enten ved opgravning eller ved strømperenovering, så hullet stoppes, og rotterne bliver i kloakken. Der sættes også forskellige slags rottespærrere op, som sikrer, at det bliver umuligt for de små dyr at komme ind i dit hus igen.

Så simpelt er det egentlig, og som du nok kan regne ud, er dette det vigtigste step at tage, for det nytter ikke noget at slå rotterne ihjel, når der hele tiden er fri passage ind i dit hus for alle deres venner. Derfor er rådet som følger; blokér alle indgange.

Bekæmpelse af rotterne

For at bekæmpe de rotter, der allerede er i dit hus, er det en god idé at kontakte kommunen i første omgang. De kan hjælpe dig med skadedyrsbekæmpelse og give dig det rette udstyr. Det vil ofte være rottefælder med langsomvirkende gift. Som sagt er rotter meget kloge dyr, så hvis én rotte spiser gift og dør med det samme, vil de resterende vide, at de skal holde sig fra giften. Derfor er det mere effektivt med langsomvirkende gift, fordi rotterne så ikke kan lokalisere, hvor den kommer fra.

Man kan argumentere for, at ovenstående er en barsk måde at slå dem ihjel på. Naturligvis er der en del lidelse forbundet med en langsom og smertefuld død. Desværre er man ikke kommet længere i udviklingen inden for rotteudryddelse, så der findes ikke mange alternativer på markedet. Vi kan dog håbe på, at man finder en måde, som er både effektiv og mere nænsom engang i nær fremtid. Du kan med fordel følge med fra sidelinjen.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.