Der findes ikke noget mere forfriskende end at give sit hjem en makeover. Det er en god investering at bruge tid og energi på at gøre sit hjem til et sted, hvor man kan føle sig 100 % hjemme. Dette handler både om at holde det rent, men også om at lade sine idéer og drømme for de forskellige rum komme til live.

Vigtigheden af et rart soveværelse

Soveværelset er det rum, hvor vi skal være i stand til at slappe så meget af, at vi nat efter nat kan få en god nats søvn. Derfor er det vigtigt, at soveværelset emmer af ro og balance, så vi efter en lang dag kan slukke for vores travle hjerner og overgive os til roen og søvnen.
Det er afgørende, at der ikke er for meget støj i et soveværelse. Med støj menes vild kunst, mange farver, forstyrrende elementer, rod osv. Disse ting stimulerer nemlig hjernen med resultatet, at vi begynder at tænke og spekulere, fordi den slags stimuli, som eksempelvis et vildt maleri med et uhyggeligt motiv, sætter gang i tankestrømme. Og det er det modsatte af, hvad vi gerne vil opnå med vores soveværelse.
Lysstøj er også værd at overveje. Blidt, mildt lys er den bedste løsning i et soveværelse.

Nøgleordet er ro

Når man indretter et soveværelse, så er nøgleordet ro. Lige her kan du finde tonsvis af inspiration til, hvordan du kan implementere ro i dit soveværelse.

Et sted at starte er mængden af møbler. Det optimale vil være blot at have en seng i soveværelset, så der ingenting er til at distrahere en, og så det eneste man kan foretage sig derinde er at sove. Det er dog de færreste mennesker, der har et soveværelse, der lægger op til kun at indeholde en seng. Hvis man har flere forskellige møbler, eksempelvis et bord, en reol eller en skænk, er det en god idé at holde mængden af nips stående fremme så langt nede som muligt. Igen med formålet at der skal være så få ting til at få hjernen i gear som muligt.

Farverne i soveværelset er også værd at overveje. Det bedste er neutrale, nedtonede farver, eventuelt i jordtoner. Mange vælger også at male en væg i soveværelset mørkeblå. Dette kan give effekten af en nattehimmel og få en til at falde til ro og drømme sig væk i natten.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.