Der kan være forskellige gode grunde til, at man foretrækker at træne derhjemme i stedet for i et fitnesscenter. Det kan skyldes, at man gerne vil spare tid, spare penge eller bare ikke bryder sig om at færdes steder, hvor der er mange mennesker. Gudskelov lever vi i et frit land, hvorfor du selv kan bestemme, hvor du vil træne.

Langt fra alle mennesker har plads til at indrette et aktivitetsrum i hjemmet, men hvad gør man så, hvis man gerne vil træne i hjemmet? Så bruger man sin fantasi og gør sig tanker om, hvordan man kan bruge stuen eller et andet rum i hjemmet som træningslokale.

Derfor er det oplagt at træne i stuen

Der er naturligvis en rigtig god grund til, at vi råder dig til at træne i stuen i stedet for soveværelset, kontoret eller køkkenet. Det hænger ganske enkelt sammen med, at der typisk er meget plads at boltre sig på i stuen sammenlignet med hjemmets øvrige rum.

Mangel på plads kan begrænse dine træningsmuligheder, hvorfor vi anbefaler dig at træne i det største rum, hvad enten det er din stue eller dit soveværelse. Du vil jo gerne have så meget ud af din træning som muligt, ikke?

De fleste hjemmetrænere kan nikke genkendende til, at det er hyggeligt at træne i stuen, idet man kan se fjernsyn og føle sig underholdt, mens man løber på sit løbebånd eller løfter tunge håndvægte. Træning handler ikke udelukkende om at have det sjovt, men det er naturligvis tilladt at gøre det lidt hyggeligt.

Maskiner og udstyr til ethvert hjem

Skal du kunne træne i din stue, er det alfa og omega, at du finder nogle maskiner og noget udstyr, som ikke optager alt for meget plads. De skal jo helst ikke fylde så meget, at der ikke længere er plads til sofaen eller tv-bordet. Det vil i hvert fald næppe falde i din families smag.

I dag findes der maskiner og udstyr til ethvert hjem. Med hensyn til at træne i stuen kan man i første omgang investere i noget pladsbesparende træningsudstyr. Du kan eksempelvis købe en foam roller, træningsmåtte, balancebræt, gymnastikring og sjippetov. Før du investerer i en større maskine som et løbebånd eller en crosstrainer, bør du måle din stue op, så du kan sikre dig, at du rent faktisk har plads til den ønskede maskine. Det er trods alt besværligt at returnere en større træningsmaskine.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.