ANNONCE: Artiklen er en annonce

Der er ikke noget mere irriterende end at sidde på ukomfortable møbler. Sofaer og lænestole såvel som spisebordsstole skal alle være komfortable at sidde i. Dette gælder vel at bemærke, uanset om de udelukkende er lavet af træ- og naturmaterialer, eller om der er inkorporeret skum af den ene eller anden art. Møbler er beregnet til at blive brugt hver dag, og derfor skal de også passe perfekt til deres ejermand. Hvordan sådanne møbler kan fremstilles, uden at der bliver gået på kompromis med design og stil, vil vi i denne artikel kigge nærmere på.

De vigtigste funktioner et møbel skal have

Når man skal fremstille flotte og ergonomiske møbler, er det i første omgang nemmest at nedfælde de funktioner, som et møbel skal have. Der er for eksempel stor forskel på egenskaberne for en sofa og en spisestol. Disse to typer af siddemøbler adskiller sig ganske enkelt på deres former for komfort. Sofaen skal gerne være behagelig og blød at sidde i. Den må gerne indbyde til, at man lægger sig ned ved behov. Hvad angår en almindelig spisebordsstol, så er det vigtigt, at ryglænet her tillader, at man sidder behageligt og ikke udsætter ryggen for unødig ubehag. Spisebordsstolen er typisk mere ret i dets ryglæn og diskret i dens design. Hvor sofaen kan tage mere plads i stuen, så skal spisebordsstolen indgå sammen med mange andre stole og helst kunne stå op ad spisebordet, når den ikke er i brug.

Ergo er der altså mange ting, man skal tage hensyn til, når man fremstiller et møbel. Det er vigtigt at nedfælde nogle krav til det enkelte møbel, således at det kan indgå i den tiltænkte sammenhæng.

Gør brug af forskellige materialer

Et succeskriterium for de fleste typer af møbler er den rigtige sammensætning af forskellige materialer. Lader man flere forskellige materialer indgå i designet for et møbel, kan man tit og ofte nå rigtig langt med at skabe noget unikt. Den danske møbeltradition har altid båret præg af at blande forskellige naturmaterialer i de farver, der komplimenterer hinanden. Her er der tale om alt fra læder, træ, hør og meget andet. Typisk vil naturmaterialerne gå rigtig godt i spænd med hinanden, da det med denne kombination er muligt at kreere et stilfuldt og enkelt look.

Slutteligt er det vigtigt at pointere, at ergonomiske møbler ikke behøver at blive fremstillet af ultrabløde materialer. I den danske møbelhistorie har vi for eksempel set, at læder bliver det bærende element i et møbel. Læderet kan dermed sagtens stå alene i at skabe et behageligt og ergonomisk møbel.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.