ANNONCE: Artiklen er en annonce

Det er ofte både fysisk og psykisk hårdt at flytte – især hvis man har været glad for sit gamle hjem. Det er ikke desto mindre sundt at prøve noget nyt, hvorfor man bør gå til projektet med et positivt sind. Denne guide er tilegnet dig, som planlægger en gør-det-selv-flytning. Ved at gøre det selv frem for at hyre et flyttefirma kan man ofte spare mange penge.

Hyr venner og familie ind

Om du bare skal flytte en sofa, eller om du skal flytte et større antal møbler og boligtilbehør, så får du brug for hjælp. Du bør i den anledning tage fat i dine nærmeste venner og familiemedlemmer, som formentlig vil stille sig til rådighed. Der er grænser for mange, som kan arbejde samtidig, hvorfor du ikke bør tilkalde alt for mange venner.

Husk at spørge dine venner og familie i god tid, så de kan sætte et kryds i kalenderen. Hvad angår valg af flyttedag skal du huske at tage højde for vind og vejr. Det er nemlig ikke optimalt at flytte i silende regn. Dog er det svært at gardere sig mod regnvejr.

Pak så vidt muligt alt ned i kasser

Alt lige fra porcelæn til nipsting bør pakkes ned i kasser for at lette den kommende flytning. Det gør det nemlig nemmere og hurtigere at flytte tingene fra bolig til bolig. Da nye flyttekasser kan koste en mindre formue, bør du gå efter nogle brugte af slagsen.

Der er rig mulighed for at finde brugte flyttekasser på nettet – de forhandles i mange størrelser og kvaliteter.

Forbered mad og drikke

Ingen flytning uden mad og drikke. Der skal selvfølgelig være lidt godt til ganen for at holde humøret og energiniveauet oppe.

Da du formentlig ikke har tid og overskud til at stå for madlavningen, bør du tænke i take away. Du kan for eksempel bestille take away på Bones, hvor der kan bestilles alt fra spareribs og kartofler til salater og kyllingspyd. Der er noget for enhver.

Endvidere bør der være rigeligt med kolde drikkevarer.

Planlæg flytningen ned til mindste detalje

Hvem skal lave hvad? Hvad skal flyttes først? Hvornår skal flytningen finde sted?

Alt dette bør du tænke over, før den store dag nærmer sig. Det er først og fremmest din opgave at uddelegere de mange flytteopgaver. Du er også ansvarlig for at bestille en flyttebil, trailer eller noget helt tredje. Måske kan du låne en varevogn eller trailer i dit netværk.

Du kan skåne dig selv for mange bekymringer ved at planlægge det hele.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.