Sommerferien står for døren, og dette betyder for mange en irriterende bekymring om, om deres hus nu også er sikkert nok, når de drejer nøglen om og rejser afsted på ferie. En ubuden gæst i hjemmet er de flestes mareridt, og det kan hurtigt være med til at ødelægge både ferieidyllen og den gode stemning.

Heldigvis er der mange måder, hvor du nemt kan sige nej tak til indbrudstyve på, og vi har her samlet nogle af de vigtigste råd, så du ikke kommer hjem til en ubehagelig overraskelse.

Sørg for at huset ser beboet ud

En af de vigtigste og mest effektive ting, du som husejer kan gøre for at afværge et indbrud, er at sørge for, at dit hjem ser beboeligt ud. Indbrudstyve vil nemlig typisk gå udenom et hus, hvis det ligner, at der er mennesker derinde. Små justeringer som at lade lidt lys være tændt, skraldespanden være fyldt eller at parkere en bil i carporten vil give indbrudstyven indtrykket af, at huset er beboet. Du kan med fordel også anskaffe automatiske tænd- og slukure eller bevægelsescensorer, hvis du er væk i en længere periode.

Alliér dig med naboen

Et andet meget effektivt middel til at forebygge indbrud er nabohjælp. Hvis I hjælper hinanden i nabolaget og sørger for at holde øje med hinandens boliger, kan det være med til, at indbrudstyvene går en bue rundt om netop jeres nabolag. Det er en god idé at lave en konkret gensidig aftale med en eller flere af naboerne om, hvor ofte og hvordan I hjælper hinanden, så I aldrig er i tvivl om, at jeres hjem bliver sørget for.

Gem dine værdifulde ting

Inden du tager afsted på ferie, er det vigtigt, at du gemmer dine dyre og værdifulde ting væk, så de ikke kan ses udefra. Computere, TV, stereoanlæg eller dyre cykler er eksempler på særligt tiltrækkende ting, og hvis de samtidigt er synlige for tyven, skal der meget til for at holde dem fra det. Med de fleste ting kan det være nok at gemme dem væk, men har du genstande af særlig værdi, eller som du er ekstraglad for, kan det være en god idé at gemme dem i et sikringsskab eller en bankboks. Det kan også være klogt at mærke dine ting med nogle personlige oplysninger, der gør det sværere for tyvene at sælge varerne videre.

Gør dit hus stærkt og sikkert

Er du alligevel så uheldig, at en indbrudstyv vil forsøge at komme ind i dit hus, er der ting, du kan investere i, som vil gøre det så svært for tyvene at komme ind, at de i sidste ende forhåbentligt vil opgive. Det vigtigste led i et indbrudssikkert hus er at have stærke vinduer og døre – også kaldet skalsikring. Du kan med fordel også anskaffe en Yale Doorman elektronisk lås, der kun kan betjenes udefra med en kode eller nøglebrik. En alarm er også altid en god idé at have som supplement til de andre forebyggende råd, da den kan skabe panik og tvivl hos den ubudne gæst.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.