Der kan være flere grunde til at vælge at få sit hus renoveret. Det kan være husets udseende trænger til en kærlig hånd, eller det kan være, at du ønsker at højne husets værdi i forbindelse med et kommende salg.

Uanset hvilken årsag du har til at få dit hus renoveret, er der en række ting, der er en god idé at være bevidste om i forbindelse med en renovering. Er du bevidst om nedenstående ting, kan du sikre dig, at du får et godt resultat, når dit hus skal renoveres.

Få styr på økonomien

Et byggeprojekt kan være en omkostningsfuld affære. Både materialer og professionel hjælp koster, og det er vigtigt at være bevidst om, inden du kaster dig ud i dit renoveringsprojekt.

Inden du går i gang, bør du sikre dig, at du har tilstrækkeligt økonomisk råderum til et sådant projekt, da glæden ved et nyrenoveret hjem hurtigt svinder ind, hvis det betyder, at man er nødsaget til at sætte økonomien over styr.

Skab derfor først og fremmest overblik over, hvilket arbejde, der skal udføres og indhent priser på netop dette arbejde. Herefter kan du undersøge, om der er plads i dit budget til at betale for det arbejde, du ønsker at få udført.

Du kan eventuelt også forhøre dig med din bank – dels om du har råd til renovering og dels, om du kan optage et lån til projektet, hvis du ønsker det. Uanset hvad er et overblik over din økonomi og dit budget et godt sted at starte

Få styr på reglerne

I Danmark gælder en række regler for byggerier, som er lovpligtige at overholde. De er til af mange forskellige årsager, men fælles for alle reglerne er, at du er nødt til at sætte dig ind i dem, inden du påbegynder din renovering. Læs blandt andet om god byggepraksis og sæt dig ind i BR-18, inden du går i gang med at renovere. God byggepraksis er ikke som sådan regler, der er lovpligtige at følge, men gode retningslinjer at være bevidst om, hvis man ønsker et godt resultat, når man renoverer. BR-18 derimod er bygningsreglementet for 2018 bestående af en række forskellige paragraffer, som skal overholdes, når man bygger eller renoverer. Se regler for BR-18 her.

Det kan synes som mange regler at skulle have overblik over og følge, men reglerne er faktisk til lige så meget for din skyld, som de er til for nogen andres. De er nemlig med til at sikre, at du får en god oplevelse, når du bygger eller renoverer, og at du i sidste ende får et resultat af en vis kvalitet.

Få styr på forsikringer

Det er altid en god idé at forsikre sig. Mange danskere forsikrer sig på forskellige aspekter, og der er således god sandsynlighed for, at du allerede har en boligforsikring. Du bør dog være bevidst om, at en større renovering af dit hus kan resultere i, at din nuværende boligforsikring ikke længere gælder.

Ligesom du, inden du går i gang med renoveringen, bør have styr på din økonomi og på reglerne på området, bør du således også få styr på din forsikring. Kontakt dit forsikringsselskab, inden du går i gang med renovering for at sikre dig, at du er forsikret, som du skal være.

Desuden er det anbefalelsesværdigt i forbindelse med renoveringen at overveje en entreprise eller al risk forsikring, som sikrer dig i tilfælde af uheld under selve renoveringen – det kan være i form at tyveri af materialer eller eventuelle ulykker under arbejdet. Skulle du stå i den ærgerlige situation, at uheldet skulle være ude, kan du således finde en vis tryghed i at være ordentligt forsikret på forhånd.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.