Det første skridt på vejen mod et vellykket hussalg handler om at overbevise sig selv om, at man er klar til at sælge. Det er oftere nemmere sagt end gjort, da man typisk har en særlig relation til det hus, man har boet i, i mange år.

Man skal tage højde for rigtig mange ting, når man skal sælge et hus, hvorfor det er nødvendigt at forberede sig. Det gælder især for dig, som skal sælge et hus for første gang. Du vil helt sikkert komme til at støde på nogle udfordringer, som du ikke havde forudset, hvis du ikke forbereder dig ordentligt.

Få vurderet dit hus

Inden du eller din ejendomsmægler sætter dit hus til salg, bør du få lavet en professionel vurdering af huset. Du bliver i den anledning positivt overrasket, hvis du tror, at det koster mange penge at få foretaget en vurdering. Det er nemlig helt gratis hos flere ejendomsmæglere.

EDC tilbyder et gratis salgstjek, hvor du får vurderet dit hus af en af de kompetente medarbejdere. Det eneste du skal foretage dig er at udfylde formularen med dine oplysninger. Derudover skal du oplyse, om du ønsker at sælge dit hus nu, eller om du vil sælge det inden for de næste to år. Du skal blot klikke her, hvis du ønsker at bestille et gratis salgstjek.

Hav alle papirerne klar

Du gør som bekendt klogt i at bestille en vurdering af dit hus, men dit arbejde stopper ikke her. Du skal nemlig også forberede dig på det kommende besøg, da ejendomsmægleren har brug for at se forskellige dokumenter som tilstandsrapport, energimærke, offentlig ejendomsvurdering, årsopgørelse på kreditforeningslån og andre nyttige dokumenter. Rådfør dig med din ejendomsmægler, hvis du er i tvivl om, hvilke dokumenter du skal finde frem.

Forhandl om salæret

Det er meget almindeligt, at man betaler et salær til sin ejendomsmægler i forbindelse med et hussalg. Mæglersalæret kan udgøre en større eller mindre del af omkostningerne, afhængig af hvilken ejendomsmægler man vælger. Salærets størrelse har ikke desto mindre en vis indflydelse på de samlede salgsomkostninger.

Mæglerens salær bliver fastlagt i forhold til en række parametre, herunder boligens pris og lokale konkurrenceforhold. Det er derfor ikke underordnet, om du forsøger at sælge et liebhaverhus i en storby eller et lille hus ude på landet.

Sidste råd går på at forhandle om salæret, da der potentielt set kan være mange penge at spare. Der er gode muligheder for at få nedslag i salæret, hvis man er villig til at forhandle. I første omgang skal du dog lige have indhentet et tilbud, så du har noget konkret at tage udgangspunkt i.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.