Sommeren betyder for manges vedkommende masser af fester af forskellige slags. Det gode vejr kalder, og i løbet af sommermånederne er mange ofte inviterede til flere forskellige former for fest hos både familie og venner. Det kan blandt andet være i form af firma sommerfester, familiefødselsdage, grillfester og andre hyggefester, studenterfester eller runde fødselsdage. Så længe man kender temaet til sin fest, er det faktisk overraskende nemt at planlægge, selvom der dog er en del ting, man skal huske at forberede og tage stilling til. Det inkluderer blandt andet mad, drikkevarer, om festen skal holdes i telt i haven og måske endda bordpynt og dekorationer.

Skal du have telt i haven?

Om foråret og sommeren er vejret langt om længe godt nok til, at man kan befinde sig udenfor i længere tid ad gangen og endda indtil langt ud på natten. At holde stor fest kommer altid til at rode rigtig meget, hvilket de fleste sikkert er klar over, og det kan måske være det, der holder dig fra at holde fest hjemme hos dig selv. Det er dog slet ikke nødvendigt, at man holder festen indenfor – der findes nemlig masser af muligheder for at leje telte til haven, så man har et sted at være i læ for det uforudsigelige danske sommervejr samtidig med, at man er udenfor i den friske luft. Hvis du ønsker at leje et telt til din fest, skal du blot kigge på nettet, for der findes masser af muligheder, som passer ind i enhvers budget. Det vigtigste er bare at leje i god tid, så man er sikker på, at man kan finde noget, der passer til ens behov.

Hvad skal der serveres af mad?

Det kommer selvfølgelig an på hvilken form for fest, du vælger at holde, og på hvilken tid af døgnet den kommer til at foregå, men du skal højst sandsynligt servere mad for dine gæster, da folk bliver sultne i løbet af dagen eller aftenen. Hav typen af fest i tankerne når du planlægger mad. Er det nødvendigt at servere tre retters menu eller er pindemadder og lette snacks tilstrækkelige?

Det hele kommer an på hvad for en slags fest, du lægger op til, at det kommer til at blive.

Sørger du eller gæsterne for drikkevarer?

Hvis målet med din fest er at gøre den formel, skal du selv sørge for drikkevarer til alle gæsterne, så alt de skal gøre er at møde op. Dette kan både gøres i form af en masse rammer af drikkevarer på dåser eller måske cocktails og en lejet bartender, hvis det skal være endnu sjovere. Den anden mulighed er at bede gæsterne om selv at tage drikkevarer med. Dette passer dog typisk kun til hyggefester og uformelle fester, hvor kravene ikke er så store.

Lige meget om du vælger at sørge for drikkevarerne, om du får dem udefra eller om gæsterne selv skal tage det med, kan du med fordel sørge for isterninger til alle gæsterne, så de kan nyde deres drinks endnu mere.

Har din fest et bestemt tema?

Hvis ja, så tænk over hvad for noget pynt der skal bruges til at skabe den helt rette stemning. Det er kun fantasien, der sætter grænser for hvordan og hvor meget, der skal pyntes op til en fest. Der findes uendelig mange muligheder, men sørg for at holde en rød tråd kørende igennem pyntet. Det kan være i form af matchende farver, og en blanding af levende ting som blomster og andre ting som servietterne og dugen. Levende lys og måske endda lyskæder er desuden et klart must ved enhver social sammenkomst – fest eller ej – da det både skaber en rigtig hyggelig og afslappet stemning samtidig med, at de er gode lyskilder, så man slipper for mange skarpe lamper. Hvis du regner med at festen kommer til at vare indtil langt ude på natten, og den foregår udenfor, hav da også nogle tæpper klar som gæsterne kan bruge.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.