Vinteren står for døren, og for mange betyder det varm kakao, afslapning med familien og indendørsaktiviteter. Det skal der selvfølgelig også være plads til, men for den ægte handyman er vinteren en oplagt tid til at komme omkring alle de renoveringer og forbedringer i hjemmet, han ikke har nået i løbet af året – indendørs, naturligvis. Her får du vores bud på de ting, du kan give dig i kast med i vintermånederne.

Få malet væggene

Slidte og farveløse vægge kan ødelægge hele hjemmets udtryk, og det er noget af det første, dine gæster lægger mærke til. Derfor bør det være øverst på din liste over renoveringer derhjemme, hvis det også forholder sig således. Det er heldigvis noget, der ikke kræver det store af dig – hverken økonomisk eller tidsmæssigt. Smut ned i din lokale farveforretning, og hent et par spande maling – og find udstyret frem. Så er I køreklar. Her kan kæreste/kone og børn sagtens hjælpe til, så I kan have det sjovt som en familie, mens væggene får en ordentlig omgang kærlighed.

Læg fliser på badeværelset

Er der én ting, som rigtig mange hjem i Danmark godt kunne trænge til, så er det nye fliser. Mange badeværelser har fliser fra 80’erne eller 90’erne – og lad os bare sige det, som det er: Det er ikke noget kønt syn. Der er sket rigtig meget på de sidste 20-30 år, og når man træder ind på et badeværelse fra den årrække, får man næsten følelsen af, at man har taget en tur med en tidsmaskine og fundet et forhistorisk levn. Spøg til side – hvis du kan genkende dit badeværelse, er det bare med at komme i sving, og her er badeværelsesfliserne oplagt at få skiftet først. Armaturer og andre ting kan altid komme på et senere tidspunkt, hvis budgettet er småt. Alternativt kan du overveje at tage et lån for at finansiere en gennemgribende renovering af badeværelse. Se en oversigt over lånetyper her.

Giv dit køkken nyt liv

Er det ikke dit badeværelse, der trænger til knofedt og kærlighed, er det sandsynligvis køkkenet. Det kan være, at I mangler plads eller gerne vil have en af de meget populære køkkenøer installeret. Der er sket rigtig meget i forhold til design og indretning af køkkener de sidste ti år, og vil du gerne med på bølgen, er det helt sikkert vinteren, du skal bruge på at få opgraderet dit eksisterende establishment. Især køkkenskabe, -skuffer og armaturer er det, de fleste beklager sig over i forhold til deres køkken. Men det kan også være, at der skal tænkes smartere i forhold til at udnytte den plads, I har. Måske skal der monteres skabe på væggene? Alternativt kan køkkenmøblerne integreres på en smartere måde, så I mindsker pladsspild. Der er rigtig mange muligheder, når det kommer til at renovere/forbedre jeres køkken, og det kan ofte være en god idé at tage en professionel med på råd, så I finder ud af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.