Det er ikke nødvendigvis billigt at købe nye møbler, ligesom det heller ikke er synderligt bæredygtigt at udskifte dem regelmæssigt. Derfor kan det være en god idé at gøre, hvad man kan for at få sine møbler til at holde længere.

Her i denne guide vil vi give dig nogle gode tips til, hvordan du skaber en indretning, der holder lige så længe, som du kan holde ud at se på den.

Start med at købe kvalitetsmøbler

Det første skridt på vejen mod at få holdbare møbler er simpelthen at købe nogle af ordentlig kvalitet. Der er bare kæmpe forskel på materialer og håndværk, når det kommer til møbler – og kigger man på lang sigt, kan det ofte betale sig at investere lidt ekstra i gode kvalitetsmøbler.

De skulle nemlig gerne holde længere end de billigere alternativer – helt uden at du behøver at gøre noget ekstra for at passe og pleje dem. Man kan eksempelvis finde kvalitetsmøbler til fornuftige priser gennem https://stilit.dk – besøg hjemmesiden og læs meget mere.

Plej med de rigtige produkter

Når man køber møbler, der er betrukket med eksempelvis læder eller fremstillet i en bestemt type af træ, vil det typisk betyde, at de kan og bør plejes med forskellige produkter. Læderpleje er ikke strengt nødvendigt, men det kan i den grad forøge levetiden og forbedre udtrykket af læderet på din stol eller sofa.

For træ gælder det også, at det nogle gange kan have godt af en ny omgang træolie, eller måske det skal sæbebehandles. Det kan variere meget fra møbel til møbel. Sørg derfor for at undersøge, hvordan du bør pleje møblet for at optimere dets levetid.

Skab ensartet slid

I mange hjem har man flere spisestole, end man bruger til hverdag, og ofte rummer sofaen også flere siddepladser, end der reelt set bliver brugt. Mange af os er vanemennesker, og vi sætter os derfor det samme sted hver dag, og det kan faktisk godt gå hen og blive et problem for dine møbler.

Det betyder nemlig, at det ikke bliver slidt ensartet, hvilket kan føre til, at du i sidste ende står med tre stole, der har fået en hel del patina, og tre stole, der ser splinternye ud. For at undgå dette mismatch i udseende, samt for at undgå at skifte nogle møbler ud før andre, kan det være en god idé at skabe ensartet slid.

Det kan man gøre ved at bytte rundt på spisebordsstolene i ny og næ samt ved at sidde forskellige steder i sofaen.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.