Er du træt af at fyre for gråspurvene, og bruge alt for mange penge på din varmeregning? Læs med her hvad du kan gøre for at energioptimere din bolig.

Energioptimering af boligen

At optimere energien i sin bolig går ud på to ting. Dels at undgå at spilde noget varme i boligen, og dels at tjekke varmens rejse rundt i huset, for at se, om der er nogen steder, du med fordel kan udskifte et led i kæden.

Varmespild, sker ved utætheder i vores bolig. Det kan være vinduer og døre, som er utætte og med fordel kan udskiftes til noget nyere, med flere lag eller bedre tætninger.

Eller du kan selv gå i gang med den billige løsning, som er en hurtig tætning af listerne rundt i kanten.

Noget som også har en stor effekt er efterisolering af loft.

Ved at investere i at efterisolere dit loft, sørger du bogstaveligt talt for, at varmen ikke fiser ud imellem tagstenene. Det er en nem løsning i gamle huse, som gør at du tjener din investering ind rigtig hurtigt. Målinger viser nemlig, at 40% af vores varmespild kan undgås ved at efterisolere sit loft.

Næste skridt i dit arbejde med at energioptimere, er at følge varmens rejse rundt i huset. Er fyret gammelt og ineffektivt? Er dine termostater rede til en udskiftning? Bonus ved at tage aktion på alle disse ting er, at ikke alene sparer du penge på varmeregningen, du opnår samtidig et bedre indeklima, og gør det dermed mere behageligt og langt sundere, at opholde sig i dit hus året rundt.

Tjek dine elslugere

Nu har du tjekket varmen og fundet ud af hvordan du kan undgå varmespild – så går turen til el.

Helt generelt skal man her gå efter produkter med høj energimærkning. Det gælder både alle dine lyskilder i huset, men også dine hvidevarer såsom ovn, vaskemaskine, køleskab og vores alles husaltre; Tv’et.

En høj energimærkning sikrer, at apparatet bruger så lidt strøm som muligt. Har dine hvidevarer et par år på bagen, så er det helt sikkert værd at tjekke, for heldigvis bliver producenterne bedre og bedre til at skabe energieffektive produkter.

Et sidste og simpelt tip er, at det altid er godt at tænke over, at slukke for så mange ting som muligt når det ikke er i brug. Der er ingen grund til at betale for standby strøm, mens du selv er på arbejde eller på besøg hos familien.

Der er flere fordele ved at tænke over disse ting. Du bruger ikke penge på noget som reelt ikke giver dig nogen værdi i hverdagen, og så passer du på vores klode ved ikke at overforbruge energi.

Så det er bare om at komme i gang med det samme. Følg disse simple trin, og optimér din bolig i dag.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.