Aftensmaden skal gerne være både nem og sund i den travle børnefamilie. Derfor har vi samlet et par gode tips til at gøre madlavningen nemmere i en almindelig børnefamilie. Læs her hvor du finder nemme hverdagsretter til børn, og hvordan du kan inddrage dine børn i madlavningen.

Inkluder børnene i madlavningen – uden ulykker

At inkludere børnene i madlavningen holder dem beskæftiget i ulvetimen, og samtidig har I mulighed for at lave noget sammen i en ellers travl hverdag. Børnene kan stå på en skammel, og hjælpe til med små og enkle opgaver. Det kan for eksempel være at putte de skrællede kartofler op i gryden, eller hjælpe med at dække bord. Mulighederne er mange. Små opgaver får børn til at føle sig selvstændige og inkluderet, hvilket minimerer konflikter og skænderier under madlavningen. Samtidig lærer børn om både mad og ansvar.

Når børnene er med i køkkenet, er det naturligvis vigtigt at være fokuseret, så der ikke sker ulykker. Langt de fleste ulykker sker desværre i hjemmet. Hold store knive væk fra små hænder, og sørg for at komfuret og kogende vand er uden for rækkevidde. Når du har børnene med i køkkenet er det en god ide at vælge en trin-for-trin opskrift, som er nem at gå til. Gerne en du har lavet før. På den måde kan du nemmere holde fokus på børnene og undgå ulykker.

Her finder du nemme hverdagsretter til børn

På nettet findes der masser af gode og gratis opskrifter, som er nemme at gå til. Her kan blandt andet nævnes Coop opskrifter, der har virkelig mange gode opskrifter til børnefamilier, vegetarer og meget mere. Igen er det en god ide at inkludere børnene, og lade dem deltage i madplanen. Udvælg to retter til fx mandagen og lad børnene vælge hvilken en de fortrækker.

Skal det være rigtig nemt, kan det anbefales at kigge nærmere på de efterhånden mange måltidskasser, der findes på markedet. Når du bestiller en måltidskasse får du leveret madplan, opskrifter og ingredienser til et bestemt antal dage. Blandt de mest populære måltidskasser kan nævnes RetNemt og Aarstiderne, som har lavet måltidskasser specielt til børnefamilierne. Sammenlign udvalg priser på måltidskasser her.

Sådan inkluderer du de mindste i madlavningen

De mindste børn, der hverken kan gå eller tale, kan til tider være svære at underholde, mens du laver mad. Her kan en god højstol være løsningen. På flere af de moderne højstole kan man montere en skråstol, så baby kommer lidt op i højden og kan følge med. På den måde kan højstolen bruges fra dag et. Det er mange forældre rigtig glade for. Skråstole kan monteres på de mest populære højstole som Tripp Trapp og Nomi højstol. Når baby har lært at sidde selv kan skråstolen udskiftes med et babyseat. Se liste med populære højstole her, hvis du vil kigge nærmere på konceptet.

En ergonomisk bæresele eller vikle er et godt alternativ til højstolen. Her er den lille helt tæt på mor eller far, og kan samtidig følge med i hvad der foregår. De fleste bæreseler kan bruges både på ryggen og foran. Når baby er for stor at have foran, er det praktisk at vende bæreselen om på ryggen, hvorfra han eller hun kan følge med over din skulder. Er din baby i tumlehumør, kan du lægge et legetæppe på gulvet i køkkenet, så baby kan se dig imens du laver mad. Leder du efter inspiration til bæreseler eller legetæpper, kan du finde det hele på en stor liste med babyudstyr her.

Husk at tage pauser

Ting tager bare længere tid med børn. Husk derfor at der skal være plads til at tage pauser fra madlavningen, hvis junior pludselig mister interessen for madlavningen.

God fornøjelse og velbekomme!

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.