Går du og overvejer, om dit næste køb skal være et nyt sæt stole til dit spisebord? Så læs med her, hvor vi i det følgende vil liste et par væsentlige faktorer, som du bør overveje, før du går ud og investerer i nye spisebordsstole.

Din indretningsstil

For at undgå at din indretningsstil stikker i for mange forvirrende retninger, så bør du overveje, hvilken stil du vil lægge for din bolig. Er du til det minimalistiske hjem med rene linjer og neutrale farver? Eller minder din indretningsstil mere om en stor farvelade, der gør dig i godt humør? Når du har udpenslet din stil, kan du begynde at vælge stole herefter, da dine spisebordsstole naturligvis kommer til at fylde i hjemmet, og derfor skal passe ind i din personlige stil.

Holdbare materialer

Når du har en idé om, hvordan dine stole skal se ud, er det vigtigt, at de også er lavet af holdbare materialer, der kan holde i lang tid. Gå derfor efter naturlige materialer som slidstærkt træ og læder, der nemt kan tørres af, hvis uheldet skulle være ude. Vælger du derimod stole med for eksempel stofpuder, er det en god idé at tjekke, om dette stof kan holde til at blive renset mange gange, så du får mest muligt glæde ud af dine stole.

Højde, form og farve

Når du har udvalgt, hvilken indretningsstil dine stole skal indgå i, samt hvilke materialer der vil passe til denne, er det tid til at kigge på de sidste visuelle krav. Hvor høje skal stolene være? Dette bør vurderes ud fra højden på det bord, som de skal passe til. Man kan eksempelvis sagtens matche sine barstole og spisebordstole, også selvom der vil være en umiddelbar højdeforskel. Her skal du gå efter stole med en justerbar højde.

Form og farve spiller også en rolle i forhold til din indretningsstil. Skal stolene have lange eller korte ryglæn? Skal de være i en kontrastfarve, eller skal de have en neutral farve, der kan passe ind i flere forskellige sammenhænge?

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.