Det skyldes typisk både noget kosmetisk og noget praktisk, når du vælger at få dine fuger udskiftet. Nye fuger giver selvfølgelig et helt nyt og lækkert udtryk, men det er også med til at skabe et bedre og sundere indeklima og sørge for, at der ikke trænger fugt ind i fundamentet eller murene.

Herunder kan du læse kort om de fordele, der er ved at investere i udskiftning af fuger i dit hus. Vi guider dig og står klar til at besvare dine efterfølgende spørgsmål. Din viden om fuger og udskiftning af disse kan være meget værd – stol trygt på det.

Pas på dine vinduer

Det kan være rigtig svært at se, hvornår fugerne omkring dine vinduer har brug for at blive udskiftet, men har du en mistanke om, at det er ved at være på tide at få det gjort, så gør det hellere for tidligt end for sent.

Nogle af de mest tydelige tegn er revner eller sprækker i fugen eller slip mellem fugen og enten vinduesrammen eller muren. Det bedste du kan gøre er at gennemgå dette en gang om året for at være sikker på, at de er i god stand. I den anledning skal du være særligt opmærksom på bunden af fugen og hjørnerne. På samme måde kan en hård fuge, der burde være elastisk være et klart tegn på, at den er begyndt at mørne og ikke længere holder tæt.

Pas på dit badeværelse

Også i badeværelset er det en rigtig god idé at gennemse fugerne en gang årligt. Selvom de ikke er udsat for vind og vejr, som fugerne omkring dine vinduer, så bliver fugerne i badet slidt ned af de daglige bade. Det betyder, at det der skal beskytte dine fuger mod at blive slidt ned stille og roligt bliver skyllet væk af vandet.

Det drejer sig ikke kun om de hårde fuger, men også de elastiske silikonefuger ved afløbet og langs væggen. Vær derfor ekstra opmærksom på at tjekke hele vejen langs vægge og på gulv.

Der er ingen grund til at vente for længe, hvis du tænker, at det må være tid til en udskiftning af fugerne, for skaderne utætte fuger kan medføre er så store og dyre at udbedre, at udgiften til nye fuger virker marginal i forhold til.

Er du ikke sikker, så kan du altid indhente et eller flere tilbud og få en fagmand ud og kigge på, om det er ved at være tid til at få skiftet dine fuger.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.