Det er ikke nemt at tabe sig. Kun enkelte individer har rygraden til at gøre det i første forsøg, og konsekvent når man har behov for det. Lang de fleste kæmper en mental kamp når det kommer til vægttab, og jo flere kilo man ønsker at smide, jo sværere bliver det at trække sig selv i mål.
Men hvordan kan det være, at vi har så svært ved at tabe os? For i virkeligheden er det jo meget simpelt – motionér mere og spis mindre. Det er jo reelt set blot et valg man træffer, og den chips pose og store cola man drikker fredag aften, er også et valg man selv har truffet, og med et blink kunne have være anderledes.

Som mennesker forsøger vi hele tiden at styre vores fristelser, og i bund og grund er vi jo udmærket godt klar over, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Her er det specielt kosten der halter når det kommer til vægttab, og derfor går vi i denne artikel lidt i dybden med, hvorfor kosten er så vigtigt at have styr på, hvis man ønsker at tabe sig.

Uden den rigtige kost er træningen ikke effektiv

Den største og bedste grund til, at kosten har utrolig stor betydning for et vægttab, er fordi det er her folk typisk fejler – ikke nødvendigvis bevidst, men fordi de ikke sætter sig godt nok ind i, hvad der egentlig er i det de spiser.

Du kan nemlig træne så meget du vil, men spiser du ikke det rigtige, eller i hvert fald for meget, så tabe du dig aldrig. Derfor er det super vigtigt at du sætter dig ind i hvad du spiser, og er helt sikker på at du spiser færre kalorier end du indtager. Gør du ikke dette, så taber du dig ikke – så simpelt.

Accepter at det kræver en aktiv indsats at få bedre kostvaner

Det kræver hårdt arbejde at tabe sig, og det er ikke kun når det kommer til fysisk aktivitet. Det bedste du kan gøre for dig selv, er at blive en haj i køkkenet. Ofte hælder man til hurtige løsninger fordi man er uinspireret, og dermed ikke kan finde på noget ”lækkert” som også er sundt.
Nogle gange er det noget så simpelt som et nyt gadget i køkkenet der kan inspirere eller motivere en til at bruge mere tid på maden. Det kunne f.eks. være et nyt strygestål i keramik så du har helt friske og skarpe knive. Følg med på Gastrotools hvis du mangler inspiration til nye gadgets i køkkenet.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.