Står du og skal have lavet nyt gulv hjemme hos dig selv eller din virksomhed, men er du i tvivl om, hvilket gulv der vil være bedst, smartest og mest praktisk? Med denne guide kan du blive klogere på de forskellige typer gulve og forhåbentligt finde frem til det gulv, der passer lige netop til din stil og dine behov.

Gulvene er noget af det mest centrale i vores hjem, og det kan være den røde tråd, der forbinder de forskellige rum og giver vores hus charme og sjæl. Men selvom et gulv helst skal være dekorativt, er det også nødt til at være praktisk, slidstærk og nemt at vedligeholde. Heldigvis kan disse to ting godt følges ad, hvis blot man har kendskab til de forskellige gulvtyper.

Trægulv

Trægulv er en af de mest anvendte gulvtyper i de danske hjem, og der kan være en helt særlig, hyggelig og tryg stemning ved at vælge naturmateriale i sit hjem. Træets mange sorter og snit gør, at et trægulv kan laves helt unikt og speciallavet til dig og dit hjem. Et trægulv kan være dyrere at anskaffe og kræver ekstra behandling og rengøring end andre gulvtyper, men investerer du i et trægulv, får du med sikkerhed et personligt, charmerende gulv, der er tidløst i stilen og kan holde mange år ud i fremtiden.

Laminatgulv

Med et laminatgulv kan du få et dekorativt og slidstærkt praktisk gulv, der ikke kræver det store vedligeholdelse, og som er forholdsvis let at lægge selv. Laminatgulve er perfekte til børnefamilien eller på arbejdspladsen, hvor rengøringen skal være nem og hurtig. Derudover findes laminatgulve i alverdens varianter, der alle er i naturtro gengivelser af eksempelvis trægulv eller klinker, så du kan helt sikkert finde det gulv, der passer til din stil.

Epoxygulv

Epoxygulve er mest kendt inden for industrielle sammenhænge, men med tiden ses der en ny tendens, hvor epoxygulve benyttes mere i private hjem, når der skal lægges nyt gulv. Et epoxygulv anvendes særligt på grund af deres store slidstyrke og lange holdbarhed, og det er det perfekte gulv for dig, der ønsker en rå og industriel stil eller blot søger et gulv, der kan holde til lidt af hvert. Overvejer du at skille dig ud med et epoxygulv, så find inspiration her.

Klinker

Klinker har altid været populære i private boliger eller virksomheder, og det store udvalg af klinker og fliser gør, at du kan mikse forskellige typer, hvilket kan skabe liv og personlighed i dine rum. Klinkerne kan også anvendes på væggene, så du kan skabe en flot sammenhæng i rummet. Vælger du klinker, får du et slidstærkt gulv, der dog kan kræve en del rengøring, da kalk og støv vil kunne ses på mørkere klinker, hvorimod skidt omvendt vil kunne ses på lysere klinker.

Tæpper

Et tæppe som gulv er ikke nogen dårlig løsning især på værelser, hvor det skal være rart og dejligt at gå. Tæpper kan i dag fås i de lækreste materialer, der kan give noget hygge til rummet, og så er et tæppe godt for indeklimaet samt akustikken, da det reducerer støv og støj bedre end hårde overflader. Med et tæppe som gulv skal man dog være opmærksom på den ekstra rengøring, det kan kræve, da et tæppe nemmere opsamler snavs og hår.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.