Sponsoreret indhold

Hvis du er på udkig efter et nyt køkkenarmatur, skal du læse med her. Der er nemlig et hav af forskellige køkkenarmaturer, du kan vælge imellem. Da køkkenarmaturet hyppigt bliver brugt, skal det kunne holde længe og på samme tid se godt ud i køkkenet. Herunder kan du lære mere om forskellige typer af køkkenarmaturer.

Dette skal du overveje, inden du køber et nyt køkkenarmatur

Køkkenarmaturet skal både være funktionelt og godt designet. Det skal pryde køkkenet og smelte ind i helhedsindtrykket. Du kan starte med at overveje følgende:

  • Hvilket materiale skal køkkenarmaturet være lavet i?
  • Skal tuden på armaturet være buet eller lige?
  • Skal køkkenarmaturet have ét eller to greb? Eller skal det være elektrisk?

Hvis du er i tvivl, kan du snakke med en erfaren VVS’er om mulighederne. En VVS’er kan også hjælpe dig med at montere et køkken armatur.

Et-grebs eller to-grebsarmatur?

Typisk kan du vælge et køkkenarmatur, som har ét eller to greb. Disse greb lader dig styre mængden samt blandingen af varmt og koldt vand. Som udgangspunkt vælger de fleste et et-grebsarmatur til deres køkkener, mens et to-grebsarmatur er mest populært på badeværelset. Dette er dog blot et spørgsmål om vane, da du sagtens kan have et to-grebsarmatur i køkkenet. Valget er ene og alene dit.

Elektroniske køkkenarmaturer

De seneste år er det blevet populært med et elektrisk køkkenarmatur i den moderne bolig. Et elektrisk køkkenarmatur har nogle sensorer indbygget, som reagerer ved at tænde for vandet, når du sætter dine hænder eller en genstand foran sensoren. Dette er en meget praktisk og ikke mindst hygiejnisk løsning.

Et køkkenarmatur af det rette materiale

Rustfrit stål er et populært materiale til et køkkenarmatur. Rustfrit stål har en flot, skinnende overflade, som nemt kan vedligeholdes. De fleste køkkenarmaturer i rustfrit stål kan rengøres blot med vand. Hvis snavset ikke går væk, kan en fedtopløser hurtigt bringe den skinnende overfalde frem igen. Desuden er rustfrit stål et slidstærkt materiale, der tåler høje såvel som lave temperaturer. Sidst, men ikke mindst slides ridser i rustfrit stål som regel af over tid, hvilket igen er med til at bibeholde den flotte overflade.

Rustfrit stål passer til stort set alle bordplader. Hvad end du har en bordplade i massivt træ, laminat, keramik eller lignende, vil et køkkenarmatur i rustfrit stål se flot ud sammen med hvilken som helst køkkenbordplade. Det er bestemt en fordel, som er værd at tage med.

Køkkenarmaturer i krom bliver også hyppigt set i køkkener. Krom kan til forveksling minde om rustfrit stål. Overfladebehandlingen af metallet er med til at bestemme, om køkkenarmaturet er skinnende eller mat.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.