Som udgangspunkt står det dig frit for at drive erhverv i egen bolig. Der er dog lige nogle praktiske og juridiske ting, du skal være opmærksom på, inden du kommer for godt i gang.

At arbejde hjemmefra er forbundet med både fordele og ulemper. Du sparer en masse transporttid, kan indrette kontoret efter egne præferencer og skal i øvrigt ikke bekymre dig om din påklædning. Af negative sider kan der nævnes, at det kan være svært at skelne fritid og arbejdstid, ligesom det er en ulempe, at man som udgangspunkt ikke opnår fradrag.

Et hjemmekontor er som udgangspunkt ikke fradragsberettiget

Der er som bekendt ingen regler uden undtagelser, men for de fleste selvstændiges vedkommende er det ikke muligt at opnå fradrag ved anvendelse af dele af boligen til erhvervsbrug. Du kan dog selvfølgelig opnå fradrag for udgifter til kontormøbler, skriveredskaber, computer, printer osv. osv.

Skal et hjemmekontor være fradragsberettiget, så er det alfa og omega, at det ikke hører med til boligens egentlige opholdsrum. Det kræver som regel, at kontoret byder på egen indgang og ikke kan bruges privat. Reglerne kan godt være en smule svære at gennemskue, hvorfor der kan være god idé i at tage kontakt til skattemyndighederne. Du kan også rådføre dig med din revisor, som helt sikkert har godt styr på reglerne på området.

Man kan komme langt med en kontorstol, et skrivebord og en printer

Det er meget forskelligt, hvor meget der bliver gjort ud af indretningen af hjemmekontorer. Mens nogle danskere nøjes med at forsyne kontoret med kontorstol, skrivebord og printer, så gør andre rigtig meget ud af såvel møblering til dekoration og belysning. Har du planer om at bruge dit hjemmekontor på daglig basis, så kan det bestemt betale sig at gøre noget ud af indretningen. Trives du, så vil du helt sikkert opleve, at du bliver mere produktiv og motiveret, hvilket i sidste ende vil gavne din virksomhed.

Når det kommer til køb af kontormøbler, så er det ikke så afgørende, om møblerne er fabriksnye, eller om de har nogle år på bagen. Det er meget vigtigere, at de rent ergonomisk opfylder dine behov. Du skal i den forbindelse tage højde for eventuelle skader og skavanker. Det kan f.eks. være, at du er ramt af en lændeskade, der ikke lige forsvinder fra den ene dag til den anden. Skulle det være tilfældet, så vil en moderne kontorstol med lav ryg være at foretrække. Selvom en kontorstol har stor indflydelse på siddekomforten, så har det også meget at sige, at du minder dig selv om at sidde oprejst. For at skrue ekstra op for komforten og ned for smerterne kan du også forkæle dig selv med en holdningskorrigerende t-shirt, der sørger for at holde lænd og ryg på plads.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.