Som boligkøber kan du i princippet godt nøjes med at hyre enejendomsmægler. Dog vil der også være god fornuft i at alliere sig med en boligadvokat. Der er trods alt ting, som en traditionel ejendomsmægler uden en juridisk uddannelse i ryggen ikke kan hjælpe med. Generelt er det svært at undvære professionelkøberrådgivning, uanset om man skal købe bolig for første eller femte gang.

Kan jeg undvære en boligadvokat?

Svaret vil formentlig være nej.

Der er nemlig flere juridiske ting forbundet med en bolighandel, som en typisk boligkøber har svært ved at tage stilling til. Det er for eksempel svært at udpege eventuelle fejl og mangler i en købsaftale, hvis man ikke ved, hvad aftalen bør indeholde, og hvilke faldgruber man skal være opmærksom på. Netop derfor bør man hyre en boligadvokat. Boligadvokaten vil gennemgå købsaftalen fra ende til anden – med fokus på alt fra tilstandsrapport og energimærke til begrænsninger og jordforurening. Intet bliver overladt til tilfældighederne her. Du kan dermed sove trygt om natten uden bekymringer for fremtiden.

Du kan ganske vist spare lidt penge ved at skippe boligadvokaten, men dét valg kan vise sig at blive meget dyrt, hvis du på et senere tidspunkt opdager, at din nyindkøbte bolig ikke er i så god stand som først antaget. Dette ville du have vidst på forhånd, hvis du havde fået en boligadvokat til at gennemgå købsaftalen og stillet skarpt på punktet tilstandsrapport.

Få digital rådgivning i forbindelse med køb af bolig

I princippet behøver du ikke at lægge vejen forbi et fysisk advokatkontor for at få hjælp. Det er nemlig muligt at benytte sig af digital rådgivning, hvor du taler eller skriver med en advokat via chat, telefon eller e-mail. Denne mulighed vil spare dig for en masse tid og penge. Dog skal du være opmærksom på, at ikke alle advokater er lige digitale. Du bør lægge vejen forbi nemadvokat.dk, hvis du sætter pris på at kunne få rådgivning uanset tid og sted. Dette er ret unikt.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.