Drømmen om pæne og rene vinduer er ikke svær at gøre til virkelighed. Det er dog ikke alle boligejere, som er klar over, hvordan vinduespudsningen skal gribes an. Netop derfor udarbejder vi denne guide, da vi gerne vil dele vores viden med dig. I den anledning vil vi forsøge at svare på de mest stillede spørgsmål.

Så tit pudser danskerne deres vinduer

En undersøgelse fra bolius.dk viser, at den typiske dansker vasker vinduer hver tredje måned. Der er ligeledes en stor procentdel, som vasker vinduer hver måned eller hvert halve år. Der er endda 6 % af danskerne, som kun vasker vinduer én gang om året. Ergo er der meget stor forskel på, hvor meget energi vi bruger på vinduespudsning.

Så tit bør de pudses

Hvor tit man bør pudse vinduer afhænger af flere faktorer. Det afhænger først og fremmest af, om der er tale om indvendige eller udvendige vinduer. For eksempel vil man skulle rengøre vinduerne oftere end andre, hvis man har en brændeovn eller bor tæt på strand og vand. Som udgangspunkt vil vi anbefale, at man pudser vinduer hver anden måned.

Vær opmærksom på vejret

I princippet kan man pudse vinduer i alt slags vejr. Det kan dog være svært at opnå det ønskede resultat, hvis man bliver generet af regn, slud eller blæst. For eksempel er det vigtigt, at man bruger varmt vand, hvis man planlægger at pudse vinduer i frostvejr. Ellers risikerer man, at vandet fryser på ruden. Står solen højt på himlen, og er der varmt udenfor, så er det mest hensigtsmæssigt at bruge koldt vand.

Opsummeret er det en god idé at tage hensyn til vejret, da resultatet bl.a. afhænger af vandtemperaturen m.v.

Det er populært at benytte sig af professionel vinduespudsning

Alle kan lære at pudse vinduer. Det er dog langt fra alle, som har tid og lyst til at pudse alle hjemmets vinduer både ind- og udvendigt. Derfor er det heldigt, at der findes masser af dygtige vinduespudsere rundt omkring i landet. Vi anbefaler, at du indhenter tilbud fra flere vinduespudsere, når du skal have pudset vinduer og ikke vil gå på kompromis med resultatet. Du kan evt. få et tilbud på en fast aftale, hvor du får vasket vinduer hver anden, tredje eller fjerde måned alt efter behov.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.