Spo1

Ingen boligejere bryder sig om alger, men alligevel er det ikke alle, som har sat sig ind i, hvordan man forebygger og behandler alger på taget og andre steder på huset. Foruden taget er det også meget almindeligt, at alger finder vej til fliser, mursten og træværk.

Vi har denne gang valgt at gå i dybden med, hvordan man kommer alger på taget til livs. Det er faktisk slet ikke så svært at slippe af med de uønskede alger, som man kunne frygte. Før du læser artiklen, skal du være bekendt med, at alger ikke har nogen decideret skadelig effekt rent sundhedsmæssigt. Der er nærmere tale om et æstetisk problem.

Forebyggelse: Vedligehold dit tag på årlig basis

Du må ikke tro, at man ikke kan gøre noget for at forebygge det omtalte problem, da der rent faktisk findes flere effektive løsninger. Den mest effektive løsning i forhold til forebyggelse er at vedligeholde taget mindst en gang om året. Her er det vigtigt, at man er opmærksom på begyndende afskalninger og andet, som forhøjer risikoen for alger på taget.

Uanset hvor nyt eller gammelt dit tag er, så bør du tjekke det for utætheder hvert år. Er dit tag forfaldent og fyldt med utætheder, så bør du få det udskiftet, da det potentielt set udgør en helbredsmæssig risiko.

Behandling: Få udført en professionel algebehandling

Den gennemsnitlige boligejer er ikke klar over, hvordan man udfører en effektiv algebehandling, hvorfor der straks tages kontakt til professionelle folk. Algebehandling bør altid udføres af folk, som ved, hvad de laver, og som ligger inde med det rette udstyr. Du kan f.eks. tage kontakt til Jysk Algeservice, som har specialiseret sig i at fjerne alger for både private og erhverv. De bruger miljøgodkendte algebekæmpelsesmidler og besidder i øvrigt en faglig viden, som de færreste kan hamle op med.

Hos jyskalgeservice.dk kan du læse mere om, hvordan en behandling af alger rent praktisk foregår. Det er også på denne hjemmeside, at du kan indhente et godt tilbud på en professionel algebehandling.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.